030-2283923

Adres

Leyenseweg 16-18
Bilthoven

Openingstijden receptie

Maandag–Vrijdag, 8.00 tot 18.00
Voor overige openingstijden zie info & adres

Telefoon

030-2283923

REMBLOKKEN & REMSCHIJVEN

Van alfa romeo tot volvo

remblokken & remschijven van alle merken auto’s!

AFSPRAAK MAKEN

Waarom is een goed werkend remsysteem belangrijk?

Goed werkende remmen zijn van levensbelang voor uw auto en daardoor behoren remmen tot één van de belangrijkste onderdelen van uw auto. Net als andere onderdelen in uw auto zijn ook de remmen aan slijtage onderhevig. Slechte remmen komen vaker voor dan u denkt. Vaak heeft u het zelf niet in de gaten, slijtage van remmen gaat geleidelijk. Dus u merkt het verminderen van de remcapaciteit vaak niet op. Zorg voor uw eigen veiligheid en raden u dan ook aan om uw remmen met enige regelmaat te laten controleren. Remmen zijn een punt van verkeersveiligheid tijdens de APK keuring.

Wat is het en wat doet het?

Heel simpel: remblokken zorgen ervoor dat een auto vaart kan minderen en tot stilstand komt. Door het rempedaal in te drukken verplaatst zich in de hoofdremcilinder een zuiger. Die oefent druk uit op de remvloeistof in de remleidingen. Die druk plant zich voort naar een wielremcilinder en daarin drukken de zuigers de remblokken tegen de remschijven aan.

Waarom remvloeistof om de 2 jaar vervangen?

Remvloeistof (behalve DOT 5) is hygroscopisch, dat wil zeggen dat het water opneemt uit de lucht. Door de aanwezigheid van water wordt het kookpunt lager en kan er roestschade in het hydraulische systeem optreden. Om deze redenen moet de vloeistof periodiek worden vervangen. Meestal wordt eens per twee jaar voorgeschreven. Deze DOT 5 remvloeistof tast de lak niet aan maar heeft wel als nadeel dat eventueel tóch aanwezig water niet oplost en zich kan verzamelen en daardoor zou kunnen bevriezen of verdampen. Overigens mogen beide typen remvloeistof nooit door elkaar gebruikt worden – ook niet (of althans: niet zomaar) bij vervanging.

Waarom de remmen laten controleren of vervangen?

Slijtage komt voor bij zowel remblokken als  remschijven. Uw auto heeft een waarschuwingslampje dat gaat branden zodra uw remblokken versleten zijn. Een piepend geluid bij het remmen is ook een signaal om uw remmen te laten controleren. Net als wanneer u het rempedaal heel ver kunt intrappen of het remmen stoterig aanvoelt of wanneer het stuur trilt bij het remmen. Als uw auto minder goed remt wordt dat in de meeste gevallen veroorzaakt door versleten remblokken. Maar ook remschijven hebben niet het eeuwige leven. Bij iedere APK keuring, kleine onderhoudsbeurt, grote onderhoudsbeurt en carcheck worden de remmen door ons gecontroleerd.

5 stappen om te controleren of uw remmen veilig zijn.

Van Hugten, Brembo Expert!

Het onderhoud van moderne auto’ s, die veel geavanceerder en complexer zijn dan oudere voertuigen, vraagt steeds meer aandacht van de monteurs in onze werkplaats, ook op het gebied van remmen.

Van Hugten is Brembo Expert, wat inhoud dat wij door Brembo opgeleide experts zijn op het gebied van remmen en remservice. Wij monteren remblokken en remschijven en andere remdelen tegen afgesproken, scherpe prijzen. Wij monteren uitsluitend remonderdelen van de beste kwaliteit. Naast het gebruik van de juiste onderdelen en gereedschappen beschikken wij over de juiste technische kennis.

Brembo-Expert-Van Hugten
HEEFT U MISSCHIEN OOK NODIG

Kleine onderhoudsinspectie

Distributieriem vervangen

Schokdemper achterzijde

Airco servicebeurt