030-2283923

Adres

Leyenseweg 16-18
Bilthoven

Openingstijden receptie

Maandag–Vrijdag, 8.00 tot 18.00
Voor overige openingstijden zie info & adres

Telefoon

030-2283923

Check of uw remmen veilig zijn in 5 stappen

Eerste stap: de algemene check

Bij trillingen of verdachte geluiden rijdt u natuurlijk meteen naar de garage, maar ook als deze achterwege blijven kunt u uw remsysteem het best om de 15.000/20.000 km laten controleren, om het ontstaan van onverwachte gevaarlijke situaties te voorkomen.
De bandenwissel is het ideale moment om uw auto te laten controleren en na te gaan of ook het remsysteem in topconditie is. Zo kan er snel worden ingegrepen in het geval er onderdelen aan vervanging toe mochten zijn.
Tijdens de winter worden auto en onderdelen zwaar op de proef gesteld door sneeuw, ijs, regen, zout en kou.
remmencheck-02
remmencheck-03

Tweede stap: de remblokken

De remblokken zijn in goede conditie totdat ze het punt bereiken wat in vakjargon wordt aangeduid als de minimumdikte, oftewel de minimumdikte waaronder ze niet langer in staat zijn om hun taak correct te verrichten.
Remblokken zijn normaal gesproken voorzien van een slijtage-indicator die aangeeft wanneer ze vervangen moeten worden. Afhankelijk van het type remsysteem kan er een elektrische of akoestische slijtage-indicator aanwezig zijn.
De Brembo-remblokken garanderen een zeer korte remweg en excellent rijcomfort dankzij de Brembo ESE shim die uit meerdere lagen bestaat (Elastomeer – Staal – Elastomeer) en die geluid en trillingen tot het minimum beperkt.

Derde stap: de schijven

Ook de remschijven moeten worden vervangen wanneer ze de minimumdikte bereiken. Er dienen metingen te worden gedaan op minstens 4 verschillende punten van de schijf. De laagste waarde moet worden gebruikt als referentie voor de hele schijf.
Deze waarde moet worden vergeleken met het getal dat op de schijf is aangegeven als “MIN TH”. Als de gemeten waarde kleiner is dan MIN TH, moet de schijf worden vervangen. Wat heel belangrijk is, de schijven moeten aan beide zijden worden vervangen ook als slechts een van het paar onder het minimumslijtageniveau zit. Brembo-remschijven zijn gecoat met UV -technologie, zijn uiterst corrosiebestendig en hebben een beperkte impact op het milieu; en laten we ook het aantrekkelijke uiterlijk niet vergeten. Voor de echte enthousiastelingen zijn er de Xtra- en Max-schijven, voor briljante remprestaties in iedere situatie. De boringen en groeven zorgen niet alleen voor een aantrekkelijke look maar ook voor briljante en efficiënte remprestaties onder alle omstandigheden.
remmencheck-04
remmencheck-05
Vierde stap: de remvloeistof
De remvloeistof is van essentieel belang voor een goede smering van het gehele systeem. De aanwezigheid van voldoende remvloeistof zorgt voor een correcte remweg en beschermt u tegen eventuele gevaren. Als het peil daaremtegen laag is of de remvloeistof te oud is, kan dit leiden tot het gevreesde vapour lock, oftewel een gevaarlijke oververhitting van het systeem die het onmogelijk maakt om binnen een adequate afstand af te remmen. De auto gaat slippen met alle gevolgen vandien voor u zelf, andere auto’s en voetgangers. Brembo Premium remvloeistoffen hebben een lage viscositeit en een hoog kookpunt, voor een superieure weerstand tegen het vapour lock-effect, om ook bij lage temperaturen een goede remefficiëntie te verzekeren. Dankzij de corrosiewerende eigenschappen en weerstand tegen oxidatie blijven de chemische/fysische kenmerken van de remvloeistof  van Brembo ook op lange termijn constant in het bedieningscircuit, waardoor de integriteit hiervan wordt behouden.
Vijfde stap: de remtangen
In tegenstelling tot de andere componenten van het remsysteem, worden beschadiging of breuk van de remtangen niet veroorzaakt door wrijving, maar door normale slijtage of externe oorzaken. Als u in een gebied met zeer strenge weersomstandigheden woont, dan neemt de levensverwachting van de remtangen af door de negatieve uitwerking van sneeuw, vorst, zout en chemische stoffen. Gereviseerde remtangen van Brembo bieden u bij alle rijomstandigheden maximale prestaties, dankzij hun robuustheid en uitzonderlijke duurzaamheid. De gereviseerde remtangen van Brembo bieden dezelfde prestaties als nieuwe remtangen en zijn bovendien milieuvriendelijk. Het revisieproces bestaat uit drie verschillende fasen. Nadat de remtangen een inspectie hebben ondergaan, wordt er een markering in gegraveerd om aan te geven dat ze geregenereerd zijn zodat ze in de toekomst niet opnieuw worden onderworpen aan revisie. De remtangen zijn bij aflevering klaar om te worden gemonteerd.
remmencheck-06
HEEFT U MISSCHIEN OOK NODIG

Kleine onderhoudsinspectie

Distributieriem vervangen

Schokdemper achterzijde

Airco servicebeurt